Er vandet brudt igennem dine barrierer, og har du fået en skade, bør du gøre, hvad du kan for at begrænse den, så skaden ikke bliver større. Det kan du bl.a. gøre ved at pumpe vandet væk og fjerne genstande som våde tæpper, beskadigede bygningselementer, beskadigede møbler og vådt løsøre, som forhindrer dig i at tørre det påvirkede område. Derudover kan du forsøge at udtørre huset med affugtningsudstyr.
Du kan med bør så vidt muligt dokumentere omfanget ved at tage billeder og forsøge at danne et overblik over, hvad der er påvirket. Du kan benytte dig af et løsøreskema. Det får du tilsendt, når du får besøg af taksatoren i forbindelse med din skade. Det er en god idé at gøre, hvis der er behov for at rykke på ting eller på anden vis udbedre, inden taksator har set på sagen. Så kan de få et bedre indtryk af skadens omfang.
Særligt for dig, der har bil
Har du en bil, som står i det område, hvor der er risiko for oversvømmelse, skal du også være opmærksom på følgende:
- Flyt bilen, så den ikke holder parkeret i området, hvor der er risiko for oversvømmelse.
- Start ikke bilen, hvis den er oversvømmet. Den skal i stedet hentes og køres på værksted for at blive undersøgt for motorskade. Har du Tryg Vejhjælp, kan du os på 70 11 20 00.
- Sørg for, at bilen bliver vasket i vaskehal med undervognsskyl, hvis der ikke er trængt vand inden i bilen, hvis den fx har stået i saltvand.
- Undgå at køre ind i områder med høj vandstand. Der kan nemlig være stor risiko for, at vandet trænger ind i indsugningen, så bilen får motorskade. Sker det alligevel, må du ikke køre videre. I stedet skal du ringe til Tryg Vejhjælp på 70 11 20 00.