Skolestart: Forældre ved ikke, om deres børn er forsikrede

23-08-2018 05:30
No image
 
 

Sommerferien er slut, og landets skolebørn er tilbage på skolebænken. Blandt dem vil desværre være nogle, som i løbet af skoleåret kommer til skade under leg og idræt m.m. Den risiko kender alle forældre til. Alligevel sender over halvdelen af de danske forældre deres små poder af sted uden at vide, hvordan de er forsikrede i tilfælde af tilskadekomst i skoletiden. 

 

Hvert år kommer mere end 25.000 børn til skade, mens de er i skole. Knap 60 procent af skaderne sker på drenge, mens pigerne står for de resterende cirka 40 procent. Størstedelen af skaderne sker på hænder og håndled, dernæst kommer fodskader. Men også skader på hoved og albuer/underarme er hyppigt repræsenterede. Det viser nye tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital. 

 

Indtil 2012 var børn automatisk dækket af en kommunal kollektiv ulykkesforsikring, når de opholdt sig i skolen eller en af kommunens pasningsordninger. Men det er de ikke længere. I dag er det forældrene selv, der skal sørge for at tegne en forsikring, hvis deres barn skal være dækket ved ulykker, som sker i skolen, vuggestuen, børnehaven eller SFO'en. Og det er der tilsyneladende mange forældre, der ikke er klar over.

 

Således tror 19 procent af de danske forældre, at deres barn automatisk er dækket af en kommunal kollektiv forsikring i daginstitution, skole eller fritidsordning. Og over 42 procent ved slet ikke, om barnet er dækket af en sådan forsikring eller ej. Det viser en undersøgelse*, som YouGov har foretaget for Tryg Forsikring.

 

"Samlet set er det 61 procent, svarende til over halvdelen af forældrene, der tydeligvis ikke ved, at den offentlige dækning er ophørt. Mange af dem fravælger måske en privat børneulykkesforsikring, fordi de fejlagtigt tror, at deres barn allerede er dækket i dagtimerne, mens det er i institution eller skole. Det er en ærgerlig misforståelse, som mange forældre sandsynligvis først bliver opmærksomme på, når uheldet er ude og barnet er kommet til skade," siger Karin Holm Larsen, produktansvarlig for børneforsikringen hos Tryg.

 

Og dér er det desværre for sent. Uden en privat ulykkesdækning er der nemlig ikke mulighed for at få erstatning fra forsikringen, hvis barnet får varige mén efter en ulykke, for eksempel efter fald, trafikuheld eller lignende. 

 

"En erstatning kan på ingen måde gøre skaden god igen, hvis dit barn har været ude for en ulykke, der har givet det fysiske eller psykiske varige mén. Men den kan give et økonomisk råderum, som kan være med til at lette hverdagen for dit barn og jeres familie, eksempelvis til installation af hjælpemidler i hjemmet eller kompensation for manglende indtægt i forbindelse med pleje af barnet," forklarer Karin Holm Larsen. "En børneulykkesforsikring dækker desuden behandlingsudgifter, hvis barnet har behov for fysioterapi eller psykologhjælp efter en ulykke," fortsætter hun.


Ud over varige mén og behandlinger hos fysioterapeut, psykolog eller kiropraktor dækker en ulykkesforsikring til børn typisk transport fra ulykkesstedet til nærmeste behandlingssted samt sports- og tandskader, som er særlig udbredte blandt børn. 

 

"Nogle skader på tænderne kan først behandles senere i livet, når barnets kæbe og tænder er fuldt udvoksede - det vil sige efter, barnet er fyldt 18 år og ikke længere er omfattet af den offentlige tandpleje. Men mange unge er ikke selv i stand til at betale udgifterne til sådanne tandbehandlinger. En børneulykkesforsikring kan derfor gøre en afgørende forskel på, om de får den rette behandling eller ej. Også af den årsag kan det være en god idé at forsikre sit barn," slutter Karin Holm Larsen.  

 

Ulykkesforsikringen er blot én blandt flere børneforsikringer hos Tryg, der også tilbyder sygdoms- og sundhedsforsikringer til børn i alderen 0 til 18 år, som giver adgang til hurtig hjælp på privathospital eller privatklinik. Alle tre forsikringer kan købes i én samlet pakke for 95 kroner per måned.


*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 507 CAWI-interview med personer i alderen 18+ bosiddende i Danmark, som har børn i alderen 0-17 år.
 

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk