Gode råd

Er dit helbred klar til en rejse?

En medicinsk forhåndsgodkendelse giver dig sikkert svar på, om du kan få dækket behandling af din kroniske eller eksisterende sygdom, hvis den forværres, på din rejse.

Er dit helbred klar til at rejse? En medicinsk forhåndsvurdering

Medicinsk forhåndsvurdering

Et spørgsmål om dækning

En rejseforsikring dækker, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade i udlandet.

Men har du haft en behandlingskrævende sygdom inden for de seneste to måneder, eller er du i et udredningsforløb, er det vigtigt at sikre, at du er rask nok til at rejse.

Forsikringen dækker nemlig ikke eksisterende sygdomme eller skader, som er opstået før din rejse.

Vi vurderer dit helbred, inden du rejser

Med en medicinsk forhåndsvurdering svarer vi dig på, om din eksisterende sygdom eller skade kan betragtes som stabil nok, til at du vil være dækket af din rejseforsikring.

Til at starte med skal du blot tage den elektroniske test. Her kan du får direkte svar på, om dit helbred er klar til en rejse.

Hvis testen viser, at vi har brug for flere oplysninger, skal du kontakte Falck Global Assistance, som foretager den endelige vurdering af, om du vil fuldt være dækket på din rejse. Denne vurdering kan have op til 3 hverdages behandlingstid.

Her får du nemt og hurtigt svar

Når du gennemfører den elektroniske test, får du hurtigt svar på, hvordan du er dækket for eksisterende sygdom eller tilskadekomst på din rejseforsikring.

Du kan også få svar på, om du vil være dækket inden, du køber rejsen, eller inden, du betaler restbeløbet. Måske har vi brug for at tale med dig, inden vi kan tage endelig stilling.

Medicinsk forhåndsvurdering er for dig, der

  • afventer en undersøgelse eller operation
  • har fået konstateret en ny sygdom inden for to måneder før din afrejse
  • har en kronisk eller eksisterende sygdom og har fået ny eller akut behandling, inden for to måneder før din afrejse
  • har fået foretaget en medicinændring, inden for to måneder før din afrejse (Det kan fx være en ny type medicin eller en stor ændring i dosis)
  • har fået behandling for en skade, inden for to måneder før din afrejse
  • er i fertilitetsbehandling eller er gravid med komplikationer og derfor går til ekstra kontrolbesøg, hos jordemoder, egen læge eller på sygehus

Du behøver ikke at tage testen, hvis du kun:

  • har haft forbigående sygdom, fx forkølelse, influenza eller bihulebetændelse - men det er vigtigt, at du ikke længere har symptomer på sygdommen.
  • har været til almindelig kontrol pga. din kroniske sygdom eller bestående lidelse, og der ikke er sket ændringer i din behandling ved kontrolbesøg.

Afbestilling

Hvis du vil afbestille din rejse, efter at have fået et forbehold i dækningen, kan du anmelde det online. Her kan vi også hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til, hvordan du er dækket af din afbestillingsforsikring.

Få en vurdering, inden du køber

Er du kronisk eller længerevarende syg, vil vi anbefale, at du gennemfører den elektroniske medicinske forhåndsvurdering, inden du køber din rejse.