Nøddesbo blandt finalister til Årets Forbillede-pris

20-12-2018 14:30
No image
 
 
 

Til DR's store sportsgallashow Sport 2018 i januar uddeler Tryg prisen Årets Forbillede for tredje år i træk. De tre nominerede har alle både sportsligt og menneskeligt været et forbillede, og har gjort en en positiv forskel for andre mennesker. Med prisen følger 75.000 kroner.

 

Håndboldspiller Jesper Nøddesbo, para-atlet Daniel Wagner Jørgensen og tidligere landsholdsbokser Shahbaz Aslam skal kæmpe om prisen Årets Forbillede, som Tryg uddeler for tredje år i træk. Det sker til DR's store sportsgallashow i Herning den 5. januar 2019. Det er Trygs medarbejdere, der ved afstemning nu skal stemme om, hvem der skal have prisen.

 

De tre nominerede er:

 

Para-atlet, Daniel Wagner Jørgensen
Daniel Wagner Jørgensen er et lysende forbillede for andre para-atleter i Danmark. I 2008 mistede han benet i en sportsulykke. Men med vilje og vedholdenhed gik Daniel Wagner Jørgensen i gang med træningen igen og i 2015 slog han verdensrekorden i længdespring for benamputerede to gange og blev tredobbelt medaljevinder ved VM i para-atletik i Qatar. I år vandt Daniel Wagner Jørgensen guld i længdespring og 100-meterløb ved EM i 2018. Helt enestående deltog han også ved vinter-OL i 2018 i to snowboard-discipliner. Daniel Wagner Jørgensen har desuden vundet guld i længdespring og sølv i 100-meterløb ved VM i 2017, sølv i 100-meterløb og bronze i længdespring ved OL i Rio.

 

Tidligere landsholdsbokser, Shahbaz Aslam
Tidligere landsholdsbokser Shahbaz Aslam står i spidsen for Vollsmose Bokseklub, der er meget mere end netop det. Shahbaz Aslam har i en lang årrække arbejdet målrettet med at integrere unge mennesker i Vollsmose og klubben er rammen for et enestående socialt arbejde med unge mennesker fra vanskelige kår. Som en del af den sociale indsats inddrages forældrene i børnenes foreningsliv, og der afholdes ugentlige lektiecaféer, så unges skolekundskaber styrkes, så alle aspekterne af hverdagen fungerer. Aslam blev i september både udnævnt til Årets Leder i Dansk Bokseunion og modtog prisen Årets Ildsjæl af Odense Kommune på baggrund af sit og bokseklubbens Vollsmose Boksnings sociale arbejde.

Håndboldspiller, Jesper Nøddesbo
Lukashuset i Hellerup er landets eneste hospice for uhelbredelig syge børn og deres familier. Stedet var økonomisk trængt og derfor brugte håndboldstjernen Jesper Nøddesbo sin kendis-kapital i en stor målrettet indsats på at rejse penge til stedet. Jesper Nøddesbo inviterede den store franske klub PSG til Danmark til en venskabskamp, hvor indtægter på ca. 1,3 mio. kroner efterfølgende gik til Lukashuset.

"Vi har nu udvalgt tre stærke kandidater til prisen. Det afgørende for os er, at de nominerede både sportsligt og menneskeligt er rollemodeller, som fortjener en særlig anerkendelse ud over den, de allerede modtager for deres sportslige præstationer. De tre nominerede gør alle noget ekstraordinært. De gør noget, som inspirerer og har en betydning for andre mennesker og det vil vi i Tryg hylde med prisen Årets Forbillede", siger salgsdirektør Maria Rosenbæk i Tryg, der skal overrække prisen i Herning.

 

Det er tredje år i træk, at Tryg uddeler prisen Årets Forbillede under sportsshowet. Vinder af Årets Forbillede 2016 var tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen, der vandt for sit arbejde med udviklingshæmmede børn. Sidste år gik prisen til fodboldspiller Nadia Nadim, der er en nøglespiller på det danske kvindelandshold og er med sine præstationer på banen, deltagelse i samfundsdebatten, sin historie og baggrund et stort forbillede for mange unge piger og drenge i Danmark.

 
Kontaktinformation

Christian Kehler, Corporate Relations, Tryg.
+ 41 86 42 11 / christian.kehler@tryg.dk