Flere skal have mulighed for en sundhedsforsikring

30-11-2018 08:17
No image
 
 

Selvom antallet af sundhedsforsikringer i Danmark er steget markant over de seneste ti år, er der stadig mange borgere, som ikke har mulighed for at få en privat sundhedsforsikring. For eksempel er det kun hver tiende offentligt ansatte kvinde, der har en sundhedsforsikring via sin arbejdsplads. Men sådan skal det ikke være fremover, mener Tryg, der vil gøre sundhedsforsikringen tilgængelig for flere.

 

Mens andelen af privatansatte danskere, der har en sundhedsforsikring via deres arbejdsgiver, udgør 55 procent, er det blot 18 procent af de offentligt ansatte, der kan glæde sig over at være sundhedsforsikret gennem arbejdspladsen. Og især antallet af forsikrede kvinder i det offentlige halter efter. Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov. 

 

Således er det kun cirka hver tiende offentligt ansatte kvinde, svarende til 12 procent, der har en sundhedsforsikring via sit arbejde. Blandt mænd er det hver fjerde (25 procent). 

 

"Det skaber en skævvridning mellem kønnene, som vi gerne vil hjælpe med at rette op på ved at gøre sundhedsforsikringen tilgængelig for flere - såvel offentligt ansatte kvinder som andre, der måtte være interesserede," siger Thomas Klærke, direktør for pris- og produktudvikling hos Tryg. 
 
I det private erhvervsliv er antallet af danskere, der er forsikret via en kollektiv sundhedsordning ikke bare markant højere end i det offentlige - der er også en mere ligelig fordeling mellem kønnene, selvom kvinderne udgør et lille flertal med 58 procent i forhold til 53 procent af mændene.

 

"I dag er en sundhedsforsikring primært noget, man har, hvis man har fået den gennem sit arbejde som en del af kollektiv ordning. Det er dog langt fra alle arbejdspladser, der tilbyder en sådan forsikring til sine medarbejdere. Og det er heller ikke alle medarbejdere på en arbejdsplads, som får tilbuddet om en sundhedsforsikring. Dertil kommer de selvstændigt erhvervsdrivende, ikke-erhvervsaktive og lignende. Tilsammen udgør de en stor gruppe af borgere, der ikke har mulighed for at få en sundhedsforsikring - med mindre, de køber den selv," fortsætter Thomas Klærke.

 

Blandt alle danskere er det cirka hver tredje, svarende til 34 procent, som har en sundhedsforsikring. Af dem har 24 procent forsikringen via sin arbejdsplads, mens 4 procent er forsikret gennem ægtefællens/samleverens arbejdsgiver. Blot 6 procent af danskerne har selv købt forsikringen.

 

"Vi må nok erkende, at det for mange privatpersoner hidtil ikke har været økonomisk attraktivt at købe sundhedsforsikringen selv. Derfor lancerer vi nu en personforsikring, der gør det muligt for den enkelte at sundhedsforsikre sig for helt andre penge end tidligere," fortæller Thomas Klærke.

 

Trygs nye personforsikring findes i flere varianter med forskellige dækninger. Grunddækningen er obligatorisk og omfatter en ulykkesforsikring, der kan suppleres med en sundhedsforsikring, en sygdomsforsikring og/eller en tandforsikring. Det er helt op til kunden, om han/hun vil have én eller flere tilvalgsdækninger.

 

"Ved at integrere sundhedsforsikringen i en pakke sammen med ulykkesforsikringen og andre relevante forsikringer kan vi tilbyde produktet til en attraktiv og yderst konkurrencedygtig pris. Samtidig har vi til personforsikringen udviklet en særlig sundhedsforsikring, som har lidt færre dækninger end vores almindelige sundhedsforsikring, men stadig dækker det væsentligste, herunder undersøgelse og behandling på privathospital samt fysioterapi, akupunktur og lignende. De fleste danskere betaler allerede for en ulykkesforsikring, og for lidt flere penge om måneden kan de nu supplere den med en sundhedsforsikring," forklarer Thomas Klærke.  

 

Hos Tryg ser man et stort potentiale i den nye personforsikring, som ikke bare gør det billigere for privatpersoner at tegne en sundhedsforsikring, men også giver kunderne mulighed for at købe ét samlet produkt, der forsikrer dem hele vejen rundt om deres person - hvad enten de kommer til skade ved en ulykke, bliver syge, får tandproblemer eller har brug for behandling hos en fysioterapeut.    

 

"Vi har spurgt danskerne, om de ville være interesserede i et sådant pakkeprodukt, hvis de kunne købe det til en konkurrencedygtig pris. Dertil svarede halvdelen af dem ja. Blandt de 18 til 39-årige var det endda endnu flere. Vi forventer, at den store interesse fremover blot vil stige yderligere i et samfund med øget fokus på sundhed, ikke mindst blandt unge," slutter han.

 

Priserne for personforsikringerne beregnes individuelt og kan derfor variere fra kunde til kunde. Hele pakken af personforsikringer, inklusiv ulykkes-, sundheds-, sygdoms- og tandforsikring, kan erhverves for cirka 380 kroner om måneden. Det er også muligt at nøjes med at købe én af tilvalgsdækningerne, for eksempel sundhedsforsikringen, som supplement til den obligatoriske ulykkesforsikring. En sådan løsning koster omkring 260 kroner per måned. 


FAKTA

 

91 procent af de ikke-erhvervsaktive danskere har ingen sundhedsforsikring - 7 procent har købt forsikringen selv.

 

Omkring hver tredje dansker (32 procent), som ikke har nogen sundhedsforsikring, synes at det er for dyrt at købe forsikringen selv. 

 

* Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1011 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år.

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk